maanantai 16. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, uudet kujeet

Luvatako uuden vuoden lupauksia vai pyrkiäkö ihan muuten vain arjessaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin? Niin, että vuoden päätteeksi kaikki saatu olisi vain plussaa. Tällaista olen viime aikoina pohdiskellut. Ja koska aiempien vuosien lupaukset ovat osoittautuneet auttamattomasti kestämättömiksi, olen päätynyt jälkimmäiseen, eli kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tavoitteluun. 

Hyvinvointihan merkitsee jokaiselle aivan erilaisia asioita, eikä sen sinänsä tarvitse olla yksiselitteinen päämäärä kenellekään. Tähän alle listaan kuitenkin muutamia asioita, joista itse saan voimaa kevään koitoksiin ja paremman elämänlaadun tavoitteluun. 

1. Konmari -ajattelu. Eli kodintavaroiden karsiminen säännöllisesti yksinkertaisella tavalla: Tuottaako asia/esine minulle iloa? 

2. Bullet journailu. Tässä linkki blogiin, jossa uudenlaisen kalenteroinnin ihanuus on avattu hyvin. 

3. Uudet harrastukset, kuten virkkaaminen isolla koukulla ja kuntoilu sisällä ja ulkona. Vinkki: Ulkoillessa kannattaa hyödyntää kaupungin tai kunnan tarjoamia ulkoliikuntapuistoja. Voit tehdä niissä pitkälti samanlaisia treenejä, kuin tekisit salilla. Laitteet ovat vain erilaiset. 

4. Meditointi. Harjoittelu kannattaa aloittaa yksinkertaisilla harjoitteilla (5-10min.), joita voi löytää ihan YouTubesta. Keskeistä ei ole niinkään harjoitteen pituus, vaan se että tietoista ajattelua harjoittaisi säännöllisesti, mieluiten kerran päivässä.  
Valoisia talvipäiviä jokaiselle lukijalle! 


<3 : Liisa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti