sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Älä droppaa mun tunnelmaa

Haluan uskoa, että jokaisella on olemassa jokin sellainen asia, minkä kautta saa voimaa ja energiaa arkeen, mutta myös erilaisiin elämäntilanteisiin. Itselläni tällaisia voimalähteitä on useita, kuten treenaaminen, kirjoittaminen ja laulaminen. Tärkeintä ei saa kuitenkaan unohtaa ja se on musiikin kuuntelu. Musiikki on kulkee mukanani kaikkialle. Kun olen yksin kotona, kuuntelen musiikkia. Kun matkustan lähelle tai kauas, kuulokkeet ovat korvissa. Kun jotain ihanaa tapahtuu, fiilistelen sitä kuuntelemalla musiikkia. Kun olo tuntuu siltä kuin olisin jäänyt jyrän alle, kuuntelen musiikkia. 

On tiedossa, että musiikilla on erittäin suuri vaikutus tunteisiin ja musiikin avulla on mahdollista ohjata omia tunteita ja omaa vireystilaa. Vauhdikkaat biisit buustaavat treeniä, rauhallisemmat rytmit auttavat rauhoittumaan ja rentoutumaan. Omalla kohdallani olen myös huomannnut, että musiikki jättää erittäin voimakkaita muistijälkiä. Iloisissa merkeissä lauloimme laulua, jota voi laulaa hyvin vaihtelevissa tilanteissa. Ihmettelin, kun minua alkoi yhtäkkiä itkettää, kunnes läheiseni muistutti minua, että olimme laulaneet samaa laulua pari vuotta aiemmin hautajaisissa. Laulu oli linkittynyt mielessäni siihen hetkeen ja sen uudelleen laulaminen herätti ne tunteet, joita koin pari vuotta aiemmin. Oivalsin siinä hetkessä, miten suuri merkitys musiikin kuuntelulla on itselleni ja miten voimaannuttavaa musiikki parhaimmillaan voi olla.

Musiikin avulla olen kohottanut omaa mielialaani, purkanut pahaa oloa sekä oppinut tunnistamaan tunteita, joista en aluksi ole saanut otetta. Musiikki on ollut mukana, kun rakastuin ensimmäisen kerran ja kun erosin ensimmäisen kerran. Joskus kun sanat eivät ole riittäneet, on musiikki ja sanoitukset puhuneet puolestaan. Musiikin avulla olen lievittänyt esiintymisjännitystä, hälventänyt pelkojani ja se on auttanut astumaan ulos mukavuusalueeltani. Ennen kaikkea musiikin kautta olen fiilistellyt, miten mahtavaa elämä on.

Music is my life. It's a reflection what I go through. -Lenny KravitzEi kommentteja :

Lähetä kommentti