keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Onnea voi löytää kaikkialta


Joka ikinen päivä huomaan, miten pienistä asioista voi tulla onnelliseksi. Sitten huomaan myös, kuinka pienistä asioista sitä voikaan valittaa… Siitä, että pitsassa on liikaa täytettä keskellä ja se on siksi raakaa, tai siitä, kun luottokortti täytyi kuolettaa jonkun onnettoman varkaan vuoksi. Tai siitä, että pitää ostaa polkupyörän lamppu. Paljon mukavampaahan ja jännittävämpää olisi mennä pimeällä omassa rauhassa ja katsoa autoja vaan vähän tarkemmin.
Samaan aikaan, meillä on maailmassa hyvin suuria huolia. Se ei mitätöi omia henkilökohtaisia huolia, mutta asettaa ne perspektiiviin ja auttaa näkemään, että loppujen lopuksi omat huolet ovat ratkaistavissa, tai ainakin niihin voi vaikuttaa. Siksi yritänkin päästä eroon turhasta murehtimisesta ja valittamisesta, ja löytää joka päivä nukkumaan mennessä kuluneesta päivästä viisi positiivista asiaa. Kokeile sinäkin! Aina niitä ei löydy, mutta uskon sen johtuvan paljon enemmän senhetkisestä mielentilasta kuin itse päivän sisällöstä.
Yksi suuri murheenaihe on viime aikoina ollut syysflunssa. Voisiko siihenkin ottaa toisen näkökulman? Että oikeastaan nyt onkin se hetki, kun saan levätä ja nauttia levon tuomasta avusta flunssaan. Pitkän levon ja lämpimän mehun tai teen juonnin jälkeen parannuttua, voi taas aivan uusilla akuilla palata arkeen.
Tähän loppuun kulunut, mutta tosiasiallinen biisi. Toiset tykkää, toiset ei, mutta ainakin se on ajankohtainen ja herättää ajatuksia meissä kuulijoissa.
Toinen biisi heille, jotka ovat enemmän vanhemman musiikin ystäviä. Tässä Jim Morrisonin viisaita sanoja J

Rentoja syyspäiviä kaikille!
Toivottelee, Liisa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti