maanantai 5. syyskuuta 2016

Valitse aina parempi versio

Menestyminen on yksi suurimmista päämääristä minne jokainen meistä tähtää elämässä. Tänä päivänä keskitymme kovasti teknologiaan ja sen kehitykseen, mikä auttaa tietysti kehittämään myös meidän tulevaisuutta.
Mutta koska kaikki mitä olemme tehneet tähän asti ovat ajatustemme tuotantoa, mielemme on yksi tärkeimmistä työvälineistä saavuttaa sitä mitä haluamme. Kaikki mitä ajattelet, sanot, teet, riippuu siitä joka päättää, eli sinusta. Päätöksemme ovat kaiken alku ja kun keskitymme tähän hetkeen valitsemalla aina paremman version itsestämme tilanteesta riippumatta, saavutamme paljon enemmän. Sen takia nämä kolme perus periaatetta on aina hyvä muistaa:  
 1. Valitse aina mitä haluaisit myös itsellesi
  Olkoon se toisen kohtelu tai reagointi eri tilanteissa, kaikki mitä valitset tässä ja nyt peilautuu takaisin elämääsi jossain muodossa. Karma on hyvin tuttu meille monelle, mutta todellisuudessa se mitä valitsemme – myös ajatukset ja sanat – eivät tule takaisin aina sinä hetkenä tai samanlaisena. Tämän takia päädymme esimerkiksi katkerina ajattelemaan “miksi minun pitäisi auttaa toista, kun siitä ei ole koskaan mitään hyötyä minulle?”. Olet se joka luo elämää ympärillesi ja olet myös vastuussa siitä mitä valitset, joten muuttamalla hyvät ajatukset teoiksi ilman korkeita odotuksia vaikuttavat elämänlaatuun.

 1. Älä tuomitse
  Ajaudumme helposti tähän tapaan, mikä usein tekee meistä hyvin itsekkäitä. Sen sijaan että yrittäisimme kehittää omaa ja yhteistä elämää, keskitymme vain niihin asioihin mitkä erottavat meitä ja luovat ristiriitoja. Olemme kaikki erilaisia jotta voisimme oppia hyväksymisen ja jokainen haluaa tietenkin olla hyväksytty omana itsenään. Kun arvostamme erilaisuutta emmekä tuomitse sitä, koemme vapautta ja sen tuomia etuja.

 2. Älä takerru negatiivisiin asioihin
  Päivittäin kuulemme ja luemme valtavasti ajatuksia sekä mielipiteitä, joista suurin lähde on media. Tänä päivänä monessa media kanavassa ilmenee vihaa ja pelkoa, mikä voi myös vaikuttaa mieltämme. Tässä mielentilassa luomme rajoitteita ja olemme epätietoisia itsestämme sekä tästä hetkestä. Koemme meihin kohdistuvan tuomitsemisen silloin hyvin henkilökohtaisesti, sillä hyväksymme mitä toinen ajattelee meistä. Tiedät kuka olet, joten älä anna kenenkään mielipiteiden vaikuttaa mielentilaasi. Päästä irti kaikesta negatiivisesta, koska ne eivät tue sinua tai tulevaisuuttasi.

  Meillä jokaisella on vapaus valita mitä ajattelemme. Nämä kolme periaatetta ovat vieneet minua paljon lähemmäksi sitä mitä haluan saavuttaa. Joskus eteeni on tullut tilanteita, jolloin niiden noudattaminen on tuntunut hyvin vaikealta, mutta negatiivisuus tarvitsee aina positiivisuutta mielen tasapainoksi. Kun keskitymme siihen mikä innostaa meitä kaikkein eniten tässä hetkessä, luomme paljon miellyttävämpiä kokemuksia ja samalla kehitämme myös parempaa tulevaisuutta.Itsetuntemus on kaiken viisauden alku” –Aristotle
 Aurinkoista syksyä! -Sini

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti