torstai 29. syyskuuta 2016

Syysmasennus vai kesän kruunaus?

Syysmasennus on hyvin yleinen suomalaisille, sen tunnus piirteitä voi havaita parhaiten aamuisin mm. bussipysäkeillä, juna-asemilla, liikenneruuhkassa, työpaikalla tai koulussa, eli jokapuolella arkista elämäämme. Syysmasentunut ei mielellään nouse sängystä, ei näe hymyilylle syytä enempää kuin naurulle, kun ehkä viikonloppuisin pienen irtioton merkeissä.

Eikö kuulostakkin kamalalle?
Uskon, että jokaikinen meistä jopa aamuisin haluaisi hymyillä, nauraa ja yrittää löytää mahdollisimman paljon positiivista ympäriltämme, kun menemme omia menojamme kellonajasta huolimatta.

Se, että bussimatkallasi avautuisit ystävällesi Whatsapp:issa väsymyksestäsi, juna-asemalla katselisit harmaata maata tai alottaisit aamupuuhat muutamalla kirosanalla niin katsele ympärillesi;

Luonto antaa kauniin kesän jälkeen vielä viimeisen värikonserttinsa ennen tauolle menemistä jolloin lehdet ja ruho muuttavat väriään, kaikki soinutuvat täydellisesti värimaailmaan. Kesän kruunaus omasta mielestäni siis!
Itsellensäkin voisi koittaa uutta väriä ehkä hiuksiin tai ihan vain vaatetukseen ja antaa syystuulen viedä omia pieniä tai isojakin murheita hetkeksi pois.

Omasta arjestaan saa tehtyä kauniin, myös syksyisin.
Mm. juuri vaihtamalla omaa tyyliään (ehkä leikkaamalla/vöärjäämällä hiuksiaan, ostaa uusia vaatteita tai asustuksia), aloittaa lenkkeily/kävely, mennä vanhempien, sukulaisten tai jopa ystävien kanssa jossain välissä sienestämään (miksi ei yksinkin?)Itse aloitin tänäsyksynä maisemavalokuvauksen, joka on oikeastaan aina kiinnostanut minua. Olen mm. Instagramissakin aina katsellut muiden ottamia hienoja maisemakuvia luonnosta, kaupungin kaduilta tai taivaalta ja olen aina miettinyt miksi en voisi itsekkin ottaa. Siihen ei tarvitse mitään super kalliita kameroita tai ei tarvitse myöskään olla ammattilainen. Itsellä on käytössä vain iPhone 5, jolla olen nuokin kaksi kuvaa ottanut. Suosittelen kokeilemaan! :)

Hyvää alkanutta syksyä!

- Jenna

You touched my hand
and I shivered.
Love gained, in sweet
September.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti