perjantai 23. syyskuuta 2016

Miten ottaa iisimmin?

Tänään ajoin pyörällä päin tolppaa. Se sai minut pohtimaan isompaa kysymystä siitä, miten ihmisellä voi olla sellainen keskittymiskyky, ettei huomaa edessään olevaa huomattavan suurta esinettä tai asiaa? Sehän voisi selittyä jollakin keskittymiskyvyn häiriöllä, mutta minulla taustatekijänä on jatkuva kiireisyys. 

Kiire on illuusio, sanoi autokoulun opettajani aikanaan ja uskon sen pitävän hyvin paikkaansa. Itse asiassa kiirettä ei ole, jos emme itse suostu olemaan kiireisiä. Kyse on asenteesta ja omasta suhtautumisesta ympäröiviin stressi- ja kuormitustekijöihin. 

Luin hiljattain downshiftaamisesta eli niin sanotusta leppoistamisesta. Sen vaikutuksista yhteiskuntaan tiedetään vielä vähän, mutta ajatuksen tasolla se kuulostaa aivan mahtavalta. Kyseessä on elämänasenne, jonka tarkoituksena on parantaa elämänlaatua vähentämällä työntekoa ja kulutusta. Perusasioiden toimivuus toisi enemmän turvallisuuden tunnetta ja pohjan mielenrauhalle. Voit lukea lisää esimerkiksi täältä: 


Miksi toisaalta muuttaa koko elämäntyyliä hitaammaksi, kun sen voi tehdä myös arjessa pienillä teoilla... Eli mikäli stressi ja kiire ei ole vältettävissä, ihminen voi kuitenkin muuttaa suhtautumistapaansa niihin. Ymmärtämällä, että kyse on väliaikaisesta paineesta ja pitämällä arjessa kiinni pienistä helpoista hetkistä, jolloin voi hengähtää. Tauottamalla paineistettua aikaa ja pitämällä huolen lepäämisestä kiireisen ajan lomassa ja sen ulkopuolella. Näin voi säästää aivan huimasti energiaa! :)Ihania ja rentoja syyspäiviä toivotellen,

Liisa


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti