sunnuntai 21. elokuuta 2016

Smoothiepäivä

Minusta on tullut todellinen smoothieintoilija. Kaikki lähti siitä, kun sulatimme vanhempien kanssa vuoron perään asuntojemme pakastimet. Kun yhtä kaappia sulatettiin, toiset marjat pidettiin toisessa pakastimessa. Projektien onnistuttua äitini päätti jatkaa tyhjemmällä pakastimella ja antoi litrakaupalla marjoja meidän pakastimeen. Mitähän ihmettä niillä tekisi, kun puuron seassa ei maistu ja kiisselissä on niin paljon sokeria... Sitä mietin pitkään, kunnes vastaan tuli smoothieresepti, joka osoittautui yllättävän maistuvaksi ja sitä on tullut juotua siitä lähtien. Ohje tässä:

  • 5dl valitsemiasi marjoja ja / tai hedelmiä
  • 1-2 rkl sokeria tai appelsiinimarmeladia (määrä riippuu marjojen kirpeydestä)
  • n. 4 dl maitoa
  • 1 prk (about 200g) turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

Kuten huomaat, aineksia voi varioida hyvin värikkäästi ja haluamallaan tavalla. Siitä huolimatta, aina juomasta on tullut mielettömän hyvää. Samalla tulee hyvä mieli siitä, että panostaa ruokaansa ja päättää tehdä tällaisen omaa terveyttä palvelevan teon.

Maitotuotteiden ostaminen voi tulla hyvin kalliiksi opiskelijalle, ja siksi suosin itse tehtaanmyymälöitä. Matka myymälään on vähän pidempi, mutta saahan siinä liikuntaa sinne pyöräillessä. Jos olet allerginen esimerkiksi maitoproteiinille tai et voi muista syistä käyttää maitotuotteita, niin maidon ja jogurtin voi korvata esimerkiksi mantelimaidolla, soijajogurtilla ja/tai pehmeällä tofulla, ja tarvittaessa ohentaa vedellä. Vain mielikuvitus on rajana! :)


Hyvää smoothie-rikasta syksyä!

<3: Liisa


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti