maanantai 4. heinäkuuta 2016

Arjen kaikki sateenkaaren värit

Sanotaan, että arki on harmaata, ja rutiinit luovat turvallisuutta. Monia elämän yllätyksiä ja muutoksia kutsutaan kriiseiksi tai vaikeiksi ajoiksi, koska tällöin rutiinit muuttuvat. Ihminen joutuu sopeutumaan uuteen tilanteeseen ja aloittamaan uuden tavan tehdä erinäisiä asioita. "Arki" on usein tylsyyteen viittaava käsite, vaikka siitä ei halutakaan luopua.

Me pyrimme usein elämään turvallista elämää, joka saavutetaan esimerkiksi tietyllä päivärytmillä, taloudellisella vakaudella sekä tutussa sosiaalisessa ympäristössä. Voi olla haastavaa astua ulos mukavuusalueeltaan ja lähteä kävelemään kohti vierasta polkua, jos ei ole varma, löytääkö takaisin kotiin.

Pyydän Sinua ottamaan joskus sen niinsanotun Uskonloikan, ja vastaamaan "kyllä" pelottavalta kuulostavaan kysymykseen. Lähde mukaan spontaaneille reissuille! Vietä myöhäinen ja nauruntäyteinen keskiviikkoilta ystäviesi kanssa! Uskalla rakastua, vaikka oletkin joutunut pettymään; kuuntele välillä sydäntäsi järjen sijasta. Jokainen kokemus on uusi tarina kerrottavaksi, jokainen pettymys mahdollisuus saada uusia näkökulmia elämään ja kasvaa henkisesti vahvemmaksi.

Jos elämme jokapäiväistä elämäämme ilman halua kokea uutta, suuri osa muutoksista voi tuntua pettymyksiltä, koska niiltä ei voi välttyä. Ajattele asioiden hyviä puolia, äläkä milloinkaan hukkaa sitä lapsekasta innokkuutta elämän pieniin iloihin. Arjessa on harmaan lisäksi myös kaikki sateenkaaren värit, jos vain haluaa nähdä ne.


Emppu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti