sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Pitkä tarina lyhyesti – turhautumisesta inspiraatioon

15.1.2015
Turhaudun. Samalla ymmärrän, että omat valintani johtivat tilanteeseen, jossa nyt olen. Sama ongelma tulee eteeni kai juuri niin monta kertaa kuin minulla menee, että opin siitä. Vaikea vaihe on vain yksi luku ihmisen pidemmässä kertomuksessa, eikä ole välttämätöntä selvittää, mistä ongelmat ovat syntyneet vaan ratkaista, miten asiat voidaan tehdä oikein ja paremmin tai miten niistä voi päästää irti..
[…]
Kysymys on vain siitä, kuinka pian haluaa lopettaa menneisyydessä tapahtuneista asioista valittamisen ja keskittyä luomaan upeaa tulevaisuutta. Mitä jos jokainen vastoinkäyminen onkin mahdollinen oppimiskokemus kun asian haluaa nähdä sillä tapaa? Vaikka en vielä tiedäkään, miten kaikki tulee tapahtumaan, uskon tiettyjen asioiden alkavan muuttua..

9.4.2015
Ennen mahdoton tehtävä alkaa näyttää mahdolliselta.. Tietyt vaikeudet alkavat tuntua mitättömiltä ja useisiin tilanteisiin palaaminen mielessä saa ne näyttäytymään uudessa valossa nyt, kun tiedän, että kaikista kokemuksista voi oppia. Alan visioida haluamaani elämää. Ratkaisun valmistuminen mielessä voi viedä jonkin aikaa ja idea saattaa muuttaa muotoaankin ajan kanssa, mutta jostain on lähdettävä liikkeelle. Ihmisen on turha jäädä odottelemaan ”olen valmis tähän” –fiilistä, koska sitä voi joutua odottamaan koko loppuelämänsä ajan. Jokaisen elämä on ainutlaatuinen ja mahdollisuudet ovat rajattomat. Kun tietää mitä kohti on menossa ja miksi, pystyy suuntaamaan huomionsa hämmästyttäviin asioihin. Meidän ei tarvitse ajatella rajoituksia sille, mitkä kaikki asiat onkaan mahdollisia joka päivä..

20.5.2015
Suunnitelmanteossa huomioitavaa: etuoikeus tehdä asiat hyvin ja kun toimin viisaasti, kukaan ei koskaan pysty kävelemään ylitseni. On olemassa tapoja, jotka ohjaavat meitä tekemään oikeita päätöksiä elämässä ja on mahtavaa päästä tutustumaan syvemmin tähän aiheeseen. Jo nyt tiedän, että ihmisellä on tiettyjä voimavaroja, jotka auttavat läpi mistä tahansa tilanteesta.
[…]
Hassua, ettei kukaan ennen maininnut, että vuodessa voi olla 365 päivää, jolloin olet täysin inspiroitunut tekemään sitä, mitä kaikkein eniten haluat. Tavoitteita voi oppia asettamaan niin, että joka ilta nukkumaan mennessään voi olla ylpeä ja onnellinen tekemistään asioista.

29.10.2015
Pidä kiinni omasta visiosta! Elämän kauneus piilee siinä, ettet ole ikinä liian nuori tai liian vanha saavuttamaan haluamiasi asioita, sanoi kuka tahansa mitä tahansa. Joskus tunnen pientä epävarmuutta, mutta tiedän tekeväni oikeita asioita. Minua ei enää häiritse muiden sanomiset, sillä he elävät joka tapauksessa omaa elämäänsä huolimatta siitä, mitä minä teen. Ehkäpä muiden vastustus onkin vastavoimaa.. Jokainen meistä kokee nämä asiat omalla tavallaan, mutta murehtiminen ei ikinä muuta lopputulosta (ainakaan parempaan suuntaan). On mielenkiintoista muistella jälkikäteen, kuinka irti päästäminen onkaan antanut tilaa jollekin uudelle ja paremmalle..

1.2.2016
Muista nämä!
  1. Kaikki uusi tuntuu aluksi kömpelöltä, kunnes opit miten se tehdään.
  2. Vertailun sijaan keskity siihen, kuinka paljon olet jo oppinut.
  3. Tee valinta sen perusteella, mikä on sulle tärkeää!
  4. Suunnittele aikataulu niin, että tekemiset on sidoksissa siihen, mitä tavoittelet pidemmällä tähtäimellä. Pidä huolta tavoitteidesi toteutumisesta!
  5. Sen sijaan, että odottaisit ympäristösi muuttuvan, sitoudu muuttamaan itseäsi ja toimimaan haluamiesi asioiden eteen.
Vaikeaa ei ole enää muu kuin olla nauttimatta ja keskittymättä kasvavaan hyvän olon tunteeseen. Useiden tilanteiden korjaantuminen tapahtuu kuin itsestään, kun tietää mitä haluaa ja huomio on suuntautunut oikeisiin asioihin.

17.4.2016
Viimeistään nyt mietin, kuinka paljon uusia merkityksiä voimmekaan antaa menneisyyden tapahtumille ja hyödyntää kokemuksiamme tulevaisuudessa. Jokainen niistä kokemuksista auttaa ihmistä olemaan juuri se, joka hän nyt on.
[…]
Ihminen voi mokata sellaisessa, jota vihaa, joten ennemmin antaa mahdollisuuden itselleen onnistua ja laittaa all-in sille, mikä sytyttää kaikkein eniten. Mieluummin ajattelen, ”Uskomatonta, että tein sen!” kuin että ”Kunpa olisin tehnyt sen”. Jokainen meistä voi elää elämäänsä vapaana peloista. Nautinnon kasvaessa miellyttävien tunteiden kokeminen helpottuu.. Edesmennyt ystävänikin opetti, että ihminen voi olla vain se, jollaisena näkee itsensä ja saavuttaa vain sen, mitä näkee saavuttavansa. Ja joskus asiat eivät mene niin kuin on suunnitellut – sitä kutsutaan elämäksi.


- Tarinan keskeisin opetus on, että kukaan muu ei osaa tanssia sinun tanssia, kukaan muu ei voi laulaa sinun laulua, soittaa, maalata tai pelata juuri sinun tyylilläsi. Eikä kukaan muu voi kirjoittaa tarinaasi, sillä kukaan voi ei olla kuten sinä -

Henriikka Konki

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti