torstai 14. huhtikuuta 2016

Kipinää elämään


Heips!

Kerron aluksi hieman itsestäni, sillä olen uusi bloggaja Yeesissä. Opiskelen kolmatta vuotta terveydenhoitotyön opintoja Joensuussa ja vapaa-ajallani osallistun innokkaasti kaikenlaiseen vapaaehtoistoistyöhön. Uusimpana juttuna on tämä vapaaehtoistyö Yeesissä ja tämä onkin eka kerta elämässäni (hui!), kun kirjoitan blogikirjoitusta. Mielenterveys -teemat näen tärkeinä kaikilla elämän osa-alueilla.Se, miten hoidat ise hyvinvointiasi ja autat muita, heijastelee hyvin keskeisesti myös oman mielesi hyvinvointiin.

Siitä päästäänkin kätevästi aiheeseen, mistä ajattelin kirjoittaa: Rakentavat haasteet ja tavoitteet elämässä. Niiden saavuttamisesta saa hyvät kiksit, mutta asialla voi nähdä myös kääntöpuolen.

Tavoitteen saavuttelussa voi kuormittua. Esimerkiksi etätyöskentelyssä olet itse itsesi tärkein palautteenantaja ja liika kriittisyys voi ajaa piippuun. Aikanaan koin tämän itse olemalla hurja suorittaja. Harrastin neljää harrastusta siinä mielessä, että olisin halunnut niistä jokaisesta itselleni ammatin. Sehän oli aivan liikaa ja sai minut myöhemmin kääntymään kokonaan toiseen suuntaan opintojeni ja harrastuksieni suhteen. Joskus radikaali muutos on hyvästä, mutta näin ei todellakaan tarvitse aina käydä.

Jos osaa antaa itselleen armoa elämän vaikeissa kohdissa, voi hyväksyä myös omat voimavaransa sellaisena kuin ne sillä hetkellä ovat. Näin voi säilyttää myös kipinän tehdä sitä asiaa, joka on itselle se intohimo. Niin kauan, kun tekemäsi asia on sinulle itsellesi merkityksellistä, voit ajatella olevasi oikealla polulla.Tähän loppuun ihkun Robin feat. Elastisen inspiroiva video :) Ihanaa kevättä kaikille!


- LiisaEi kommentteja :

Lähetä kommentti