torstai 24. maaliskuuta 2016

Unelman toteutuminen

Tekstin on kirjoittanut Nuoriso-ja vapaa-ajanohjaaja opiskelija Laura, joka oli mukana vapaaehtoisen Lotan järjestämällä yeesi-mediapajalla. Media-pajalla oli radion tekoa, valokuvaamista, videoita ja kirjoittamista. 

UNELMAN TOTEUTUMINEN

Kuulin vedenkeittimen sammuneen. Käveltyäni keittöön haudutin ison kupillisen mustaa teetä ja jatkoin matkaani olohuoneeseen. Olin pukeutunut pehmoiseen vaalean harmaaseen velouripukuun, vaalenpunaisiin pehmoisiin sukkasiin ja harteilleni olin heittänyt vaaleansävyisen huivin. Istahdin ison ikkunan kiviselle, leveälle ikkunalaudalle ja siemaisin kuumaa teetä. Ihailin ikkunasta näkyvää karua kaupunkikuvaa, jota väriti aamuauringon kultaiset säteet. Näin taempana korkeampia kerrostaloja ja edempänä kauppoja, linja-autoja, ihmisiä. Loputonta liikettä. Kaupungin hälinää on ihana katsella kärpäsenä katosta. 

On ensimmäinen aamu omassa kodissani. Pitkään olen haaveillut omasta asunnosta, vapaudesta ja itsenäisyydestä. Nyt minulla on unelmieni koti ja teen töitä lähikahvilassa.  Se ei ehkä ole unelmatyöni, mutta sen avulla mahdollistan muiden unelmieni toteuttamisen. 

Haluan rohkaista ihmisiä pitämään omista unelmistaan kiinni. Jos unelma on tavoittelemisen arvoinen, tee sen eteen kaikkesi. Se voi vaatia paljon töitä, itkua, väsymystä, turhautumista. Mutta kun on saavuttanut sen, minkä eteen on taistellut, on olo mitä palkitsevin. Silloin voi olla ylpeä itsestään ja nauttia siitä, että on saavuttant unelmansa. 

-Laura


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti