keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Positiivisuusviikko!

Moikka kaikille! Olen Laura 22-vuotias sosionomiopiskelija Helsingistä ja viimeksi Yeesin leivissä kirjotellut pari vuotta sitten. Nyt tuli tilaisuus kirjoittaa vierailevana tähtenä, joten ajattelin, että olisi kiva päivittää vähän kuulumisia!

 Parissa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon mullistavia asioita, joista suurin osa viimeisen kuukauden aikana. Viimein, monen yrityksen jälkeen pääsin kouluun ja vielä unelma-ammattiin opiskelemaan! Aloitin sosiaalialan opinnot Metropoliassa tammikuun alussa ja kaiken kiireen sekä kaaoksen keskellä hyvä fiilis vahvistuu. Olen tavannut paljon uusia ihania ihmisiä ja saanut hyviä ystäviä. Näiden ystävien kanssa sovimme viime viikon lopussa, että tämä viikko on positiivisuusviikko! Turha valittaminen ja harmittelu siis jätetään pois ja keskitytään asioiden hyviin puoliin. Tästä lisää kohta.

 Tammikuu on pitänyt sisällään myös henkisesti raskaita muutoksia. Erosin avopuolisostani ja muutin toissapäivänä uuteen asuntoon. Kaikista tunneryöpyistä huolimatta on pakko todeta, että fiilis oikean päätöksen tekemisestä vahvistuu joka päivä. Surukin on kaunis tunne ja olen oppinut, että ne asiat jotka saavat tuntemaan eniten, ovat myös merkinneet eniten.

 Nyt positiivisuusviikon kolmantena iltana huomaa, että viikon idea alkaa iskostua kunnolla mieleen. Koulussa ystävät muistuttavan pienenkin valituksen jälkeen, mitä hyviä puolia kyseisessä asiassa on tai vaan huudahtaa, että "positiivisuusviikko!". Hyvää fiilistä yritämme myös tartuttaa muihin luokkalaisiin, joten kaikki varmasti ovat kuulleet viime päivinä mikä viikon teemana on. Osa lähtee mukaan, osa ei.

 Pikkuhiljaa huomaa, kuinka typeristä asioista sitä tuleekin valitettua. Ulkona sataa lunta, vettä tai räntää. Reppu painaa liikaa. Koulussa oli pahaa ruokaa. Kahvi maistuu pahalta. Kylläpä vyö kiristää ja kengät puristaa. Eihän näihin asioihin kiinnitä huomiota, ennenkuin haluaa ruveta ajattelemaan posiviitisemmin. Itse toivon, että viikon loppuun mennessä uusi asenne olisi jo takaraivossa niin, että positiivisuusviikko venyy kuukaudeksi ja siitä vuodeksi ja loppuelämän asenteeksi. Meillä on ainoastaan toisemme ja voimme tsemppaamalla saada hyvän mielen kaikille.

 Nyt tahtoisinkin haastaa jokaisen lukijan positiivisuusviikkoon! Ottakaa mukaan kaverit ja levittäkää sanaa koulussa, työpaikoilla ja kaikkialla! Mielen hyvinvointi lähtee sisältä ja vaikka kuinka sataisi räntää vaakatasossa, on mahdollista kävellä hymyssäsuin seuraavaan päivään!

Hyvää viikonloppua kaikille ja kuullaan taas! :)

-Laura Niemi-

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti