maanantai 5. lokakuuta 2015

Persoonallisuuden pohtiminen

Syksyn edetessä olen miettinyt paljon omaa persoonallisuuttani. Olen aina ollut sellainen ihminen, joka tykkää tehdä persoonallisuustestejä ja muutenkin pyrin jatkuvasti tuntemaan itseni paremmin. Kuitenkin tänä syksynä olen pyrkinyt tähän entistä enemmän. Tämä varmaankin johtuu siitä, että kesän aikana koin niin paljon suuria muutoksia, että persoonallisuuteni tuntui muuttuneen täysin. Nyt syksyllä vasta oikeastaan huomasin, että en aina tunnistanutkaan itseäni samaksi henkilöksi kuin ennen. Tämän takia eksyin tutkimaan erästä tiettyä persoonallisuustestiä, nimittäin Myers-Briggsin tyyppi-indikaattoria.


Olen aika suuri pessimisti ja skeptikko. Eli vaikka rakastan persoonallisuustestien tekemistä, en kuitenkaan täysin luota testien tuloksiin. Silti tämä MBTI-testi tuntuu tietävän minun persoonallisuuteni niin hyvin, että pakostakin uskon testin olevan hyödyllinen keino persoonallisuuksien analysointiin. MBTI on siis jaettu kuuteentoista eri tyyppiin, joista jokainen sisältää neljä kirjainta. Nämä kirjaimet taas kertovat persoonallisuudesta. Itse olen INFJ (Introverted, iNtuitive, Feeling, Judging). Tämä itsessään ei tietenkään kerro minusta mitään, mutta näiden kirjainten yhdistelmä luo tietynlaisen persoonallisuuden, joka kuvaa minua melkein täydellisesti. Olen tiennyt MBTI-tyyppini useamman vuoden, mutta aina yllätyn yhtä paljon siitä, kuinka hyvin tyyppini kuvaa persoonallisuuttani. Tuntuu, että aina kun mietin jotain seikkaa persoonallisuudestani, käy ilmi että se on hyvin yleinen INFJ-tyypeille. INFJ-tyypit sattuvat myös olemaan ylianalysoivia, eli ehkä tämä on myös yksi syy, miksi olen niin paljon miettinyt persoonallisuuksia.


Jos olet kiinnostunut löytämään oman MBTI-tyyppisi, täältä löytyy testi, jonka itse tein ensin: http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp (englanninkielinen). Täällä on suomenkielinen versio: http://www.16personalities.com/fi. Suosittelen todella paljon testin tekemistä, koska itselleni tyyppini tietäminen on ainakin ollut todella hyödyllistä. Ehkä sinäkin huomaat testin lopussa lukevasi täysin totta olevaa kuvausta itsestäsi ja ehkä myös ymmärrät itseäsi paremmin sen jälkeen.


Mahtavaa syksyn jatkoa kaikille!

Saija

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti