torstai 24. syyskuuta 2015

Just fangirling!Olen 20-vuotias. Ja kihloissa. Ja olen kyllä aivan uskomaton fanityttö, kuulun useaan fandomiin (fanikuntaan) ja puhun fiktiivisistä hahmoista suu vaahdoten. Mutta ympärilleni katsoessani huomaan olevani ainoa. Ehkä minun pitäisi vähän hävetä käytöstäni, ei kukaan 20-vuotias enää katso elokuvia kerta toisensa jälkeen hahmon/näyttelijän takia. Eikä puhu siitä 2 tuntia putkeen kihlatulleen.

On totta ettei kaveripiirissäni ole muita kaltaisia. ”Joo se leffa oli hyvä.” saa vereni joskus kiehahtamaan. "Ai että hyvä?! Ihan hyvä vain?! Kuuleppa.. Minäpä kerron sinulle miksi se oli minun mielestä hyvä..." Ainiin, en voi kertoa. Koska jos aukaisen sanaisen arkkuni, minua katsotaan kieroon. Ei kukaan voi olla noin obsessiivinen elokuvasta! Se on sairasta!

Olen 20-vuotias, enkä häpeä sitä että olen intohimoinen populaarikulttuurin fanittaja. Se on harrastus. Se on tapa ilmaista itseään. Mieheni käy salilla, ja minä selaan tumbluria ja huutonauran gifeille ja videoille, luen fanfictionia, katson fan arteja, juttelen kaltaisteni kanssa. Kuulun yhteisöön, jossa saan olla oma itseni, saan etsiä tapaa ilmaista itseäni. Tässä yhteisössä on tilaa teille kaikille, täällä ei ole ruumiillisia rajoituksia, eikä pärstäkerrointa, sinun ei tarvitse juosta 5km tai nostaa 60kg rautaa, vaan kelpaan omana itsenäsi. 

Olen nähnyt ja kuullut monet kerrat, kuinka joku löytää itsensä uudelleen fiktiivisen hahmon kautta. Viimeksi sain pari viikkoa sitten itkeä silmäni päästä, kun eräs tyttö kertoi kuinka ei uskaltanut ajaa autolla, mutta kun näki elokuvan, jossa oli päähenkilönä nainen, ja joka ajoi rekka-autoa, ja ajoi sitä muuten raivolla, sai tämä tyttö voimaa uskaltautua ratin taakse vuosien pelkäämisen jälkeen. Minäkin olen kokenut elämässäni useita ahaa-elämyksiä, kiitos hahmojen ja tarinoiden. 

Tunnen suurta häpeää niitä ihmisiä kohtaan, jotka yrittävät viedä meiltä tämän rikkaan sisäisen maailman. He haukkuvat meitä nörteiksi, nauravat piirrustuksille ja kirjoituksille. Onneksi meitä on useita, ja me puolustamme toisiamme!

Meitä on monenlaisia. Kirjoittajia jotka saavat sarjan lempihahmosi itkemään tuskasta ja nauramaan ilosta. Piirtäjiä jotka piirtävät upeita kuvia ja siirtävät hahmot toiseen ulottuvuuteen. Luovia ihmisiä, jotka pukeutuvat suosikkihahmoikseen ja elävät heidän ihossa ja mielessä. He kaikki ilmaisevat itseään, ja se on kaunista.

Ei ole väliä mistä tykkäät. Se voi olla kirja, elokuva, sarja, piirretty, julkkis, muusikko. Tärkeintä on se, että sinulle tulee hyvä mieli, tunnet sen yhteenkuuluvuuden sekä pääset luomaan jotain uutta ja jännittävää, jopa ihan vain olemalla mukana. Jotkut löytävät ystäviä näistä piireistä sekä suhteita jotka kestävät vuosikymmenten läpi. 

Kun olen 30-vuotias, haluan ylpeänä sanoa että olen fanityttö!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti