sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Rakkaudesta musiikkiin


Avasin tietokoneeni, menin nettiin ja kirjoitin googleen Youtube. Ajattelin että jos laitan musiikkia soimaan niin saisin jonkun idean mistä kirjoittaa tämän postauksen.
Tajusin että teen niin aika usein, oikeastaan aina kun pitäisi tehdä jotakin eikä millään saa aikaiseksi, tai jos ei ideasuoni syki. Laitan silloin musiikkia soimaan, semmoista musiikkia joka sopii ajankohtaan tai fiilikseen. Sanat ovat minulle tärkeitä kappaleissa, sen takia yleensä kuuntelenkin suomalaisia lauluja ja niiden sanoja.
Minulle musiikki on se mikä auttaa jaksamaan hankalina aikoina ja se mikä piristää raskaan päivän jälkeen. Asunnossani soi musiikki oikeastaan aina, olin iloinen tai surullinen, myös silloin kun siivoan tai käyn suihkussa.  En osaa soittaa mitään soitinta, en tee omia sanoituksia ja laulankin nuotin vierestä, mutta kuuntelen sitä ja siitä syntyy rakkauteni lauluja kohtaan.Kohta on kesä, ja alkaa festarikausi. Rakastan festareita. Siellä tutustuu uusiin ihmisiin, pääsee kuuntelemaan lempiartistejaan, sekä se hyvä meininki ja ilo mikä ihmisistä kumpuaa antaa piristysruiskeen joka pitää hyvän mielen vielä pitkään festareiden jälkeenkin.
Olen kulkenut festareilla jo monta vuotta, ensimmäisen kerran 12vuotiaana äitini ja isäpuoleni mukana. Silloin alkoi se joka vuotinen perinne, teltta kainaloon ja festeille. Nykyään tosin seurassani ei ole äitini, vaan ystäväni. Kaksi tärkeintä asiaa yhdessä, musiikki ja ystävä. Voisiko kesää paremmin edes viettää?
Nykyään jo ennen joulua aletaan ystävien kanssa odottelemaan että tiettyjen lempifestareiden liput tulevat myyntiin ja esiintyjälistat julkaistaan. Edellisen kesän festarimuistot ovat huulilla monissa yhteisissä illanvietoissa ja niitä muistellessa nauretaan vedet silmissä.
Tämän kesän liput ovat jo taskussa, odotus on suuri ja vaikka täältä pohjoisesta on monta sataa kilometriä näille festareille mihin suuntaan niin se innoistaa lähtemään vaan entistä enemmän.
''Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan itse matka''
Onnellista ja aurinkoista tulevaa kesää kaikille! Nautitaan lämmöstä, musiikista ja ystävistä :)

- Anni

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti