maanantai 18. toukokuuta 2015

Egoton menestys

Monet meistä ovat matkalla jonnekin. Toisilla on suuria tavoitteita, toiset odottavat ulkomaan matkaa, eittämättä moni odottaa perjantaita ja viikonloppua. Joku odottaa ihan vain seuraavaa kahvihetkeä tai ruokailua, päivästä toiseen. Yksi taas tavoittelee henkistä valaistumista.
Tavoitteet, pienet tai suuret, antavat meille energiaa. 
Ne antavat syyn elää. Ajattelin ennen, että tavoitteiden asettaminen ja niihin pyrkiminen olisi egoistista, koska niiden ajattelu toistuvasti vie meitä kauemmas nykyhetkestä. Ajattelin sen olevan mielen tai egon tapa pyrkiä pois nykyhetkestä.

Nykyään ajattelen toisin. Mielestäni on hienoa asettaa tavoitteita. Mitä isompi tavoite, sen hienompaa. "If you ain't aim too high. Then you aim too low." -J. Cole. Kun tavoite on iso, joudumme ottamaan enemmän riskejä ja heittäytyä elämään enemmän. Tällöin elämästämme tulee rikasta ja jännittävää, sellaista mitä jokainen meistä haluaa. Jäämme helposti oman kuplamme sisään, mukavuuden tilaan unohtaen, että elämän siemen löytyy riskeistä ja pelkojen kohtaamisesta. Juuri sieltä, minne epäröimme mennä.
Tavoitteiden asettamisesta tulee egoistista silloin, kun alamme elämään tulevaisuuden fantasioissa enemmän, kuin nykyhetkessä. 
Kun takerrumme tavoitteen ulkomuotoon, emmekä osaa päästää siitä irti. Kun tavoitteidemme saavuttaminen edellyttää muiden ihmisten kärsimistä tai se on jollain tavalla heiltä pois. Kun taistelemme parhaasta sijasta muiden kanssa, sen sijaan, että juoksisimme yhdessä maaliin.
Menestys on vain miljoonien pienten tekojen kumuloitunut lopputulos. Pienet teot systemaattisesti pitkän ajan jälkeen kantavat hedelmää. Valitaan yksi tavoite tai suunta, mikä tuntuu hyvältä tällä hetkellä ja pyritään sitä kohti - liikkuvaa venettä on helpompi ohjata, kuin seisaallaan olevaa.

Egoton tavoitteiden asettaminen on sellaista, että asettaa korkeimmat unelmansa tavoitteiksi ja sen jälkeen tekee päivittäin asioita, mitkä vievät lähemmäs tuota tavoitetta.
Ymmärtäen sen, että matka maaliin on hienompaa, kuin maaliin pääsy. Jos ei ole onnellinen pyrkiessään maaliin, on pyrkimässä väärään maaliin. Ei se maaliin pääsy tee onnelliseksi yhtäkkiä, jos siihen pyrkiminen on ollut elämän kurjinta aikaa. Tottakai tavoitteiden saavuttaminen voi olla rankkaa, mutta raskaan ja kurjan välillä on ero.
Tavoitteita on hyvä olla, kun muistaa tavoitella niitä nyt. Tässä hetkessä. Kysyen itseltään: mitä teen tässä hetkessä ja viekö se minua lähemmäs tavoitteitani? Tällä tavoin tavoitteiden olemassa olo vie meitä lähemmäs nykyhetkeä.
/Samuel

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti