sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Loista oman elämäsi tähtenä – vaikkapa To do –listan avustamana

Heippa! Olen 22-vuotias elämästä nauttiva, onnellinen ja elämän pieniä iloja arvostava urheilija. Positiivisiin asioihin keskittyminen ja niistä puhuminen pitää mun mielen virkeänä ja pitämällä yllä sen kaltaista olotilaa olen kaikkein parhaimmillani, jolloin pystyn antamaankin itsestäni eniten.

Edellinen kirjoittaja kysyi multa: Vaikuttaako vuodenajat kuinka pahasti sinun elämääsi? Minun elämässäni vuodenajoilla on lähinnä vaikutus siihen, mitä teen vapaa-ajallani. Urheilen paljon, ja esimerkiksi salibandy-kausi on käynnissä syksystä alkukevääseen. Kesällä taas tykkään ulkoilla, pelata tennistä ja lenkkeillä. Kaikissa vuodenajoissa on omat parhaat puolensa ja on upeaa nähdä, kuinka muuntautumiskykyinen suomalainen luonto onkaan!

Keksin tehdä yhden pienen jutun, josta oon saanut ihan mielettömästi iloa elämääni. Haluun jakaa sen tänne, koska uskon, että siitä on iloa myös muille. Tein vuodelle 2015 to do – listan asioista, jotka ovat
a) työelämän ulkopuolelta
b) asioita, joita en vain syystä tai toisesta ole ikinä tehnyt, vaikka jollain tapaa olen halunnut kokeilla
c) jopa unelmia, joita en ole toteuttanut.

Aloitin listan kirjoittamisen tammikuussa, jolloin listalla oli vain ratsastus, käsillä seisonta ja kuumailmapallolento. Nyt listalla on huimat 18 eri asiaa, joita haluan tämän vuoden aikana kokeilla. Listalla on esimerkiksi puolimaraton, avantouinti, karting, seinäkiipeily, tankotanssi, taulun maalaaminen ja flow-tilan saavuttaminen urheilussa.

Seitsemää listan asioista olen jo ehtinyt kokeilla ja voin kertoa, että olen kokenut aivan mielettömiä fiiliksiä. Listaan tulee koko ajan lisää uusia juttuja, joista innostun. Mitä enemmän toteutan asioita, sitä enemmän uskon siihen, et hei, tääkin on mahdollista!Lista toimii nyt mun arkipäivän innostajana, motivaattorina. Mieletön juttu on myös se, että listan avulla on aina ehdottaa jotain kivaa tekemistä kaverin kanssa. Se pitää mielen virkeenä ja keskittymisen näissä ihanissa asioissa, jotka haluan toteuttaa ja jotka ovat mulle tärkeitä. Osa jutuista on ihan superpieniä. Listalla voi tosiaan olla mitä vain ja sen voi tehdä mille aikajaksolle tahansa. Mitä enemmän koen pystyvyyden tunnetta uskaltaessani toteuttaa näitä juttuja, sen enemmän mielikuvitukseni lisääntyy, olen siis oppinut unelmoimaan ihan huomaamattani.

Lähdin pohtimaan seuraavia kysymyksiä, joita pidän myös edelleen jatkuvasti mielessäni: Mitä haluan tehdä? Mitä asioita olen aina halunnut tehdä, mutta en ole syystä tai toisesta tehnyt? Jos joku toinenkin nyt innostuu to do –listan tekoon, tässä pari vinkkiä. Käytä mielikuvitusta, unohda hetkeksi kaikki rajoitukset ja anna mennä! Muutokset on sallittuja, unelmointi on sallittua, usko itseesi, nauti, ja sitten yksi tärkeimmistä: puhu listan asioista muille. Niin edesautat toiveidesi toteutumista ja saat kaverisi kannustamaan sinua.

Kun ihminen saa onnistumisia elämässään, itseluottamus vahvistuu, minkä myötä käyttäytyminen muuttuu positiivisemmaksi. Usko siis itseesi, voit loistaa ja säteillä. Loistamisella tarkoitan itsensä voittamista, omien rajojen ylittämistä ja itsestä oppimista. Tuntemalla itsesi ja nauttimalla elämästä siinä hetkessä, elämällä sinulle merkityksellistä ja täyttä elämää, voit loistaa oman elämäsi tähtenä!

Parasta listassa on ollut jo tähän mennessä esimerkiksi se, että oon oppinut tuntemaan itseäni, löytänyt rajojani ja tunnistanut pelkoja. Kun pelot tunnistaa ja hyväksyy, niistä on mahdollista päästä yli. Minä pelkäsin aivan sairaasti seinäkiipeilyä ja kartingia. Seinäkiipeilyssä en pitänyt ekasta seinälle noususta lainkaan, päinvastoin. Päätin kuitenkin kokeilla uudestaan pari kertaa tahdonvoimalla, ja yllättäen aloin nauttia joka nousulla enemmän. Pääsin koko ajan vähän korkeammalle, konkreettisesti ylitin itseni ja pelkoni. Myös karting jäi mieleeni jotenkin todella sykähdyttävänä. Lähdin ajamaan aluksi tunnustellen, varovaisen innostuneena ja se uskomaton vauhdin hurma sai mut oikeasti itkemään onnesta! En oo koskaan kokenut vastaavaa. Kokeilemalla uusia juttuja voi todella löytää uuden harrastuksen tai jopa intohimon.

Kuitenkin ehkä huikein tähän astinen omien rajojeni ylitys tapahtui avannossa. En olisi ikinä ennen ajatellut uskaltavani, mutta hyvän ystävän kannustamana uskalsin ja voi että miten nautin siitä. Aion todellakin mennä uudestaan. Ja mitä kaikkea vielä ehdinkään, nythän on vasta maaliskuu! Sanoisin, että tämä lista on melkoisen helppo tapa saada itsensä paremmalle tuulelle. Ellet usko niin testaa, voit todella päästä loistamaan ja säteilemään kun pääset tekemään sinulle mielekkäitä ja tärkeitä asioita.

Voikaa hyvin, pitäkää kiinni unelmistanne ja lähtekää rohkeesti toteuttaa niitä pienillä askeleilla. Muista, olet oman elämäsi stara!

Seuraavalle kirjoittajalle kyssäri: Mitä sellaista olet jättänyt tekemättä, mitä olet kovasti halunnut tehdä pitkän aikaa?


Lämmöllä, Henriikka

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti