maanantai 16. helmikuuta 2015

Stressin orjatHei!

Nimeni on Inka ja ekaa postausta kirjoitan. Mahtavaa päässä kirjoittamaan tännekkin omia mielipiteitä ja kirjoituksia! Aloitan ensin Paulin kysymyksellä eli:

Millainen on täydellinen talvipäivä?
Täydellinen talvipäivä alkaa aikaisella heräämisellä. Loikoilen sängyssä ja katson Netflixiä. Aamupalaksi lämmintä juomista ja puuroa. Valoisan ajan aikana käymme kavereiden kanssa laskemassa pulkkamäkeä ja pitämässä hauskaa ulkona. Illalla istun viltin alla vielä hyvän kirjan kanssa.

Päiväni  olisi siis aika stressitön, eikö? Miettiessäni tekstiini aihetta, en saanut mitään ideaa. Haluan saada hyvän tekstin aikaan, jotta joku lukisikin sitä. Mitä, jos kirjoitan kirjoista? Äh, en lue kauheana kirjoja. Elokuvat? Opiskelu? Alkoi vaivata pieni stressi aiheen kanssa. Sepä se. Stressi. Aihe valittuna.

Suurin osa ihmisistä kärsii ns. turhanpäiväisestä stressistä. Pitää tavoitella täydellisyyttä, hankkia kalenteri täyteen tekemistä ja olla aina valmis suunnitelma päivälle.Viime keväänä päästyäni peruskoulusta, huomasin mihin elämäni oli mennyt. Ei irtiottoja arjesta, stressi painoi päälle ja täydellisyyden haku oli vallannut vapaa-aikani. Ainoa asia, mitä olin odottanut, olivat hyvät arvosanat. Koulupaperit olivat hyvät, mutta missä oli muu elämäni?

Siinä vaiheessa aloin opettelemaan "Ei"-sanan käyttöä. Teen asioita oman jaksamiseni ja aikatauluni mukaan. Koulu menee hyvin, Aikaa kavereille ja harrastuksille löytyy. En valtaa elämääni turhanpäiväisellä tekemisellä, enkä lupaudu mukaan asioihin, jotka eivät itseäni kiinnosta ja aiheuttavat turhaa stressiä. Asioilla on tapana järjestyä,

Toivon kovasti, kun ollaan päästy jo pitkälle kevättä, teille stressitöntä kesän odotusta! Muistakaa, että stressi ei saa olla hallitseva tekijä teidän päässänne.

Kysymys seuraavalle kirjoittajalle:
Mikä on lempivuodenaikasi ja minkä takia?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti