perjantai 19. joulukuuta 2014

Vuoden viimeisen blogipostauksen yllätysvieraskynäilijät ovat Yeesin ikiomat positiivisen toiminnan koordinaattori Pilvi, positiivisuus- ja hyvinvointi-innovaattori Oona ja audiovisuaalisen viestinnän työharjoittelija Fanni. Hauska päästä myös meidän välissä kokeilemaan bloggaamista tänne yleensä vapaaehtoisten ylläpitämään huikeiden kirjoitusten virtaan. Tänä vuonna Yeesiläisten matkassa on käsitelty mitä erilaisempia, liikuttavia, arkisia, hassuja, tärkeitä ja vaikka mitä eri teemoja meidän mahtavien bloggaajien elämistä ja näkökulmista. Todella iso kiitos teille, olette kaikki rohkeita ja muita innostavia tyyppejä. Ilman teitä ei olisi Yeesiä!

Nyt perinteiseen edellisen bloggaajan heittämään haasteeseen, johon oman vastauksensa antaa tällä kertaa kaikki me kolme. Ekana kertoo Fanni, miksi juhlii joulua?Mun nimi on Fanni-Laura, olen Yeesissä AV-harjoittelijana. Miksi minä vietän joulua, kysyttiin. Siinä vasta kysymys! Minä vietän jouluna perheen juhlaa. Aattona koko kotipoppoo kasaantuu yhteen, ja syödään hyvin ja nauretaan ja annetaan pieniä paketteja ja vaan nautitaan yhdessäolosta. Myös muut joulupäivät rakentuu paljon ystävien ja erityisesti siskojen kanssa vietettyyn aikaan, ja loppuvuodesta, kun mulla on vielä synttäritkin, tulee muu suku yleensä kyläilemään. Kyllä, edelleen, vaikka täytän jo 26, hihihi. Perhe on supertärkeä, ja joulun välipäivinä käydään myös muistamassa isovanhempia. Kun vuosi on hektinen, ja siskot opiskelujen myötä on muuttaneet toisille paikkakunnille, on joulun pyhät tosi spessu, yhteinen, juhla.

Minä olen Oona, syksyn ajan toiminut Yeesissä positiivisuus- ja hyvinvointi-innovaattorina ja samalla kaavalla kuin Fanni vietän joulua. Perhe, hyvä ruoka, yhdessäolo. Siinä ne tärkeimmät. Se, miksi joulua ylipäätään juhlin on tietysti lähes täysin perinnekysymys. Aina ei joulu ole itselleni ollut tärkeä juhlapyhä ja joskus joka tuutista tunkevien ällötysrallatusten, kliseisten mainoskuvien ja materiahypetyksen takia jopa hieman ahdistava. Viimevuosien aikana olen kuitenkin oppinut arvostamaan joulun aikaa perheen kanssa yhdessä vietetyn ajan vuoksi. Viimevuosina olen mennyt ympäri maailmaa ja viettänyt monet joulut ja uudet vuodet poissa Suomesta. Nyt kun olemme myös veljeni kanssa molemmat muuttaneet pois kotoa tuntuu entistä tärkeämmältä ja ihanammalta, että koko perhe voi vain rauhassa syödä, hengailla ja oikeasti viettää aikaa yhdessä. Heitetään useasti kavereiden kanssa läppää, että ollaan ihan ”mummouduttu” kun nykyään parasta elämässä on vain löhötä sohvalla rakkaiden ihmisten kanssa. Hetkestä nauttiminen, pysähtyminen ja kiitollisuus ovat kuitenkin mielestäni taitoja, jotka ihan jokaisen nuorenkin pitäisi osata ja mikä sen parempi aika niiden harjoittelemiseen kuin joulunaika.

Ja moikka vielä mun puolesta eli olen Pilvi, Yeesin yksi perustajäsenistä, pitkäaikaisista vapaaehtoisista ja nykyisistä työntekijöistä. Joulua vietän melkoisen samalla tavalla kuten Fanni ja Oona eli rakkaiden ihmisten seurassa, perheen kesken, hyvää ruokaa syöden ja löhöillen. Vanhempani asuvat kaukana Lapissa, joten joulu on minulle erityistä juhlaa senkin takia, että pääsen viettämään kiireetöntä aikaa jälleen koko perheen voimin. Juhlan aihetta on myös siinä, että pääsen viettämään aikaa lapsuudenystävieni parissa. Joulu tarkoittaa minulle pysähtymistä, tässä hetkessä olemista, kiireettömyyttä, kiitollisuutta ja läheisyyttä. Joulu on mennyt meidän perheessä koko ajan enemmän ja enemmän joululahjahömpötyksestä rentoon oloon ja eloon yhdessä joulusaunoineen, puuroineen ja lauluineen. Joulu tarkoittaa myös sitä, että pääsen nauttimaan talvesta; lumesta ja pakkasesta! Toivon, että lunta olisikin kunnolla, jotta voin ottaa lumilaudan kainoloon ja suunnata kohti laskettelurinteitä.

Koko Yeesin jengin puolesta toivotamme kaikille mahtaville bloggareille & lukijoillemme Hyvän mielen rentoa Joulua! Ensi vuonna jatketaan Yeesiläisten matkassa –blogin kanssa uusin kujein – pysythän kuulolla.

Yeesi lomailee 19-12.2014- 7.1.2015 välisen ajan.  Ihanaa joulunaikaa ja paljon hyvää mieltä vuodelle 2015!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti