maanantai 10. marraskuuta 2014

Tuleeko joulu liian aikaisin?

Moikka! 

Nyt kun kaupoista on halloween jutut hävinneet, ovat toisen juhlan tavarat vallaneet monet hyllyt, nimittäin joulu koristeet ja suklaat. Kunnolla ei ole tullut lumikaan maahan ja silti joulu kiireys valtaa ihmiset. Onko joulun tarkoitus hermostuttaa ihmiset?

On ihana kun joulun kunniaksi saa laittaa pitkin paikkoja jouluvaloja, joulupalloja ja tonttuja kurkkimaan kaikkialle. Saa avata joulukalenterista luukun joka aamu ja syödä suklaata äärettömiin. Unohtamatta kinkkua ja kaikkia niitä muita jouluherkkuja. Tärkein mielestäni joulussa on se kun saa olla perheen kanssa ja touhuta yhdessä, ei pitäisi olla kiire minnekkään.


Joulu tuntuu joka vuosi tulevan vain aikaisemmin ja aikaisemmin. Joululauluja lauletaan jo marraskuussa, niin en minä ainakaan enää jouluna niitä jaksa kuunnella. Lahjoista hermoillaan monta kuukautta ja valitellaan kuinka rahaa menee. Ja sitten yhtenä päivänä pitäisi muka keretä saunoa, syödä, käydä kirkossa, viettää yhdessä aikaa, laulaa joululauluja, käydä haudalla ja vaikka mitä muuta. Miksi joulu ei voi vain olla aikaa jolloin muistetaan kivoin pienin asioin läheisiä? Miksi sen täytyy olla enemmän stressaamisen aihe, kuin mukava yhteinen juhla? Käykö joskus niin, että joulu menettää merkityksensä kokonaan ja muuttuu materiaaliseksi sekin? Alkaako joulukalenterikin marraskuusta tai kuinka käy joulupukin ja tonttujen, uskooko kukaan enää?


En kiellä etteikö joulu olisi silti yksi parhaista juhlista, mutta olisi paljon kivempi viettää joulua ihan rauhassa silloin kun se on, eikä aloittaa jo kuukautta aijemmin kaikki järjestelyt. Kirjoittaa pieni toivelista pukille ja olla tyytyväinen jokaiseen pikku pakettiinkiin, eikä miettiä sitä millä lahjalla voin leuhkia kavereille jotka saavat kalliita puhelimia ja kaikkia muita uusia hienouksia.  Ja kun minusta oikeasti paras paketti on se mistä saan lämpimät villasukat ja uuden yöpuvun. On mukava ilahduttaa ihmisiä pienillä paketeilla ja joulu onnitteluilla. Katsoa joka vuosi joulupukki ja noitarumpu elokuva perheen kanssa, vaikka sen melkeen jo ulkoa muistaakin. Kaikki nämä pienet asiat saavat aikaiseksi jotain mahtavaa ja ikimuistoista, mutta miksi kaikki se pitää aloittaa liian aikaisin ja miksi sen täytyy hermostuttaa ihmiset niin aikaisin.


Sain edelliseltä bloggaajalta haasteen:
Mitä tunteita sulle herää sanasta kohtalo? Uskotko kohtaloon? Uskotko että jonkin asian pitää tapahtua? Onko sinulle tapahtunut mitään sellaista joka mielestäsi on kohtaloa? 

Kohtalo selvästi herättää hiukan pelon ja hämmennyksen sekaisia tunteita, sillä se on aika kaukainen asia koska en usko kohtaloon. En sano etteikö se mahdollista olisi, mutta omalla kohdalla en usko että asiat tapahtuvat kohtalon takia.


Seuraavalle bloggaajalle esitän kysymyksen:
Joko sinä olet aloittanut jouluvalmistelut? Mikä merkitys joululla on sinulle?

- Essi K.

2 kommenttia :

 1. Tuleeko joulu vai onko joulu sydämissämme? Itse koen olevani jouluihminen ja vaikka nykyään aloitan joulun vastaanottamisen jo hyvissäajoin, niin ei aina ole ollut. Kun omat lapset oli pieniä, joulun vastaanottaminen alkoi vasta joulukalenterin ensimmäisestä luukusta :) ... silloin joulun aika oli hektisempää ja silloin sitä eli jouluntaikaa vahvasti lasten tunteiden mukana. Ja siinä samalla tohisi töiden ohella joulun tuntua kotiinkin.

  Nyt ovat lapset lentäneet pesästä, pirtti on rauhoittunut. Nyt aloitan jouluun valmistautumisen jo marraskuun pimeillä. On ihanaa kaivaa esille kynttilöitä, valoja, punaista ja vihdoin joulukuussa myös ne joulutonttuset :). Eikä minulla ole kiirettä, mutta nyt minulla on aikaa nauttia tunnelmasta.

  Ja se tunnelma on tärkeintä, se mitä me itse kukin sydämessämme tunnemme. Se tunne, jonka me voimme välittää itsestämme läheisillemme. Joulu on kaunista aikaa ... kaupallisuudenkin keskellä voimme itse kukin miettiä mitä se joulu oikein minulle merkitsee ja rakentaa itselle tärkeän joulun tunnelman. Koska sillon kun meillä itsellämme n hyvä olla, niin silloin voimme sen tunteen ja lämmön jakaa myös muille.

  Oikein ihanaa, rauhallista ja tunteikasta joulunodotusaikaa toivottaa kaikille Tarja pohjoisesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tarja!

   On mukava, että on teitäkin jouluihmisiä jotka nauttivat joullusta pitkän aikaa, mutta ilman kiirettä ja kynttilät ovat varsinkin tosi ihania näin pimeinä iltoina. Mutta on heitäkin jotka stressaavat liikaa uusista joulukoristeista ja kun pitää siivota ja kaikesta liian aikaisin, niin itse joulun h-hetkinä se kaikki tehty ja laitettu unohtuu.

   Ja minustakin tärkein on se tunne ihmisen sisällä jouluisin, eikä kaikki koriseet ja lahjat mitkä ovat kyllä myös ihania asioita joulussa. Kumpa ihmiset myös kiirreissään muistaisivat levittää joulumieltä hiukan.

   Joulusi kuullostavat olevan oikein ihania, ja varmasti näillä ajatuksilla saat ympärillesikin paljon hyvää joulumieltä. :)

   Oikein hyvää joulunodotusaikaa sinullekkin Tarja! <3

   -Essi K.

   Poista