maanantai 20. lokakuuta 2014

Winter is coming - Talvi on tulossa ;)

Lunta, tai tarkemmin loskaa, sataa tälläkin hetkellä ulkona. Rakastan vuodenajoista syksyä kenties eniten, ja joka vuosi minua harmittaa huomata sen kadonneen ja siirtyneen siihen välimuotoon jota tällä hetkellä elämme. Odotan suorastaan innolla sitä aamua kun voin ulos mennessä hymyillä onnellisena siitä että talvi on oikeasti alkanut. Vaikkei talvi olekaan suosikkini, on siinä paljon asioita joista pidän. Yksi niistä on lumi. Se kaikkein oleellisin oikeastaan, sillä se saa kaiken näyttämään niin paljon kauniimmalta ja idyllisemmältä vain sillä että se leijailee alas ja saa kaiken peittymään valkoiseen. Se myöskin kirkastaa pimeyttä, eikä maailma enää tunnu niin synkältä. Sitä minä odotan nyt. Talvea.

Ostin Takenokon osin siskoani ajatellen. <3 Outi
Tämän välivaiheen joutuu kuitenkin käymään läpi joka vuosi, niin syksyllä kuin keväälläkin. Syksyyn tosin kuuluu se, että opiskelut vain kiihtyvät ja päivät tuntuvat loppuneen ennen kuin ehtivät alkaa. Onneksi tekemistä riittää myös vapaalla ja erityisesti odotan innolla tällä viikolla alkavaa lautaroolipeliä, joka on ensimmäinen lajissaan johon osallistun. Peli sijoittuu 2500-luvulle ja perustuu (joillekin ehkä tuttuunkin) Firefly tv-sarjaan. Tuskin maltan odottaa. Pelin odotus saa minut välillä jopa unohtamaan ne kaikki kirjoitukset ja tehtävät jotka pitäisi ehtiä yliopistolle saada aikaan. Hyvällä tavalla siis. Ne eivät tunnu läheskään niin pahoilta tai huolestuttavilta kun on jotain positiivista ja kivaa odottamassa. Liityin itseasiassa syksyn aikana kahteenkin eri lautapelikerhoon ja innostuin jopa ostamaan pari uutta peliäkin. Yksi niistä on nimeltään Takenoko, jonka sain viime viikolla ja jota pääsin myös viime torstaina pelaamaan. 

Minusta tuntuu että tänä syksynä on tapahtunut niin paljon uutta ja kivaa, etten oikein aina tiedä mistä aloittaa. Osasta jo kerroinkin edellisessä kirjoituksessani, ja tässä niistä jatkan, mutta oleellista näissä kaikissa asioissa on se että nautin niistä todella paljon. Saan henkistä voimaa kaikista näistä asioista sekä niistä ihmisistä joiden kanssa pääsen jakamaan tämän kaiken ilon. Olen saanut paljon uusia ystäviä yliopiston ja harrastusten kautta, ja tunnen olevani oikeassa paikassa. Nyt ei siis tarvitse kuin nauttia siitä mitä minulla on, sekä varautua niihin hetkiin kun kaikki ei menekään niin kuin suunnittelin, koska siinä vaiheessa se voima jota nyt olen saanut kerättyä auttaa minua jaksamaan. Talvi saa tulla. Olen valmis.

-----------------------------------------------------------

Pauli kyseli edellisessä blogikirjoituksessa mikä minun mielestäni on suurin yksittäinen nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvointia haastava asia tämän päivän maailmassa, ja miksi. Pysähdyin kyllä hetkeksi kun luin tämän kysymyksen. Se tuntui todella vaikealta asialta, mutta kenties siksi sitäkin tärkeämpi asia miettiä. Lopulta päädyin vastauksessani sosiaaliseen mediaan, joka kaikkien hyvien puoliensa lisäksi tuo muassaan myös vaikeita asioita. Se auttaa ja helpottaa monin eri tavoin, mutta sen on mahdollista myös satuttaa ja loukata. Joissain tapauksissa se saattaa tehdä sen toisten ihmisten kautta, mutta joskus aiheutamme sen itse itsellemme.

Sosiaalinen media avaa meille oven moniin erilaisiin mahdollisuuksiin, ja on liiankin helppoa alkaa arvostelemaan muita ihmisiä sen välityksellä. Arvostelemme myös itseämme. Vertaamme tekemisiämme toisten tekemisiin ja yritämme elää sen mielikuvan mukaan jonka sosiaalisessa profiilissamme luomme. Reagoimme myös voimakkaasti toisten kommentteihin ja tykkäyksiin. Kosketus lähtökohtaan ja omaan itseemme saattaa kadota sille tielle lähdettäessä. En tiedä kutsuisinko tätä huolta suurimmaksi yksittäiseksi hyvinvointia haastavaksi asiaksi, mutta minä ainakin koen että sosiaalisen median edut tuovat mukanaan myös näitä hankalia asioita. Rakennamme itsestämme kuvaa sosiaalisessa mediassa, ja se ei ole aina helppoa.

Seuraavalta kirjoittajalta voisin kysyä millä tavoilla verkkoviestintä mielestäsi auttaa pitämään mielenterveyttä yllä?

Hauskaa talven odotusta.
Asta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti