keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Matkailu avartaa

Kiitos edelliselle bloggaajalle Janetelle ja läpsystä vaihto..

Niin kuin otsikosta arvaakin, tämä postaus kertoo matkailusta. Tykkään itse matkustamisesta erittäin paljon ja olenkin käynyt viidessä eri maassa tämän vuoden aikana. Jollekin tämä luku saattaa kuulostaa pieneltä, jollekin taas erittäin suurelta. Numeroita tärkeämpää on kuitenkin matkan varrelta saadut kokemukset, sekä niiden jättämä hyvä fiilis. Aloitan vuoden viimeisen matkani parin päivän kuluttua, kun lennän äippäni kanssa Istanbuliin.

Matkustamisessa on lukematon määrä hyviä puolia. Ensinnäkin, matkustaminen on erinomainen tapa tutustua uusiin ihmisiin ja vieraisiin kulttuureihin. Matkustaessa on myös luonnollista harjoitella vieraita kieliä. Harvapa meistä kehtaa hoitaa kauppareissunsa lähi-Alepaan englannin kielellä “muuten vaan harjoittelun ilosta”. 

Maaliskuinen auringonlasku Agadirissa, Marokossa

Jokainen suomalainen myös varmasti allekirjoittaa hyvien säiden merkityksen lomailun kannalta. Suomen kesä on kaunis, mutta arvaamaton – mutta monestiko muistat käyneesi sateisessa Marokossa? Tuskinpa kertaakaan, koska kyseisessä maassa on yli 300 aurinkoista päivää vuodessa.  

Toisaalta, matkailu tuo esiin myös kotimaan hyviä puolia. Kyllä, joskus sataa, mutta asioiden helppohoitoisuus on aivan omaa luokkaansa turvallisuudesta puhumattakaan. Vesipulloa ostaessa ei tarvitse ensin käydä 15 minuutin tinkaussessiota pullon hinnasta niinkuin Afrikassa. Paikasta toiseen liikkumiseen ei tarvitse varata tuntitolkulla aikaa (ja hermoja) niinkuin miljoonakaupungeissa. Ja pimeän tullen ulkona uskaltaa liikkua muutenkin kuin taksilla.


Ihmisvilinää ShanghaissaMeille on toitotettu pienestä pitäen kyllästymiseen saakka kuinka “Suomeen syntyminen on lottovoitto” ja “täällä fiksulle ja ahkeralle ihmiselle kaikki on mahdollista”. Vaikka hävettääkin myöntää, niin opiskeltuani 2012-2013 vuoden Englannissa ja tutustuttuani päällisin puolin heidän koulutusjärjestelmäänsä, olen tullut samoihin aatoksiin. Tänä päivänä englantilaisessa yliopistossa opiskeleminen kustantaa oman alani liiketalouden puolella edullisimmillaan n. 4,000 puntaa /vuosi. Kyseessä on siis n. 5,000 euron ylimääräinen lasku jokaiselle opiskeluvuodelle. Kalleimmissa ja hienoimmissa yliopistoissa Lontoon seudulla kyseinen lysti kustantaa helposti 30,000 puntaa lukuvuotta kohden. Siinä olisi jo melkein 40,000 euron lasku jokaiselle vuodelle. Itse voin ainakin myöntää, että olisin joutunut käymään ehkä parikin ylimääräistä viikkotuntia töissä tuollaista summaa maksellessani.. Kutakuinkin tältä olisi näyttänyt koko tutkinnon suorittaminen Englannissa

Suomi on erittäin luonnonläheinen ja stressitön paikka asua. Kyllä, olen edelleenkin sitä mieltä että meillä sataa liian usein. Jos nyt kuitenkin astutaan askel taaksepäin ja katsotaan sitä kokonaiskuvaa, niin jumaleisson että meillä päin se homma vaan toimii!


Janette kyseli edellisessä kirjoituksessa urheilumuistojen perään. Niitä on pitkän jalkapallo- ja salibandyuran aikana kertynyt kymmenittäin – homman vaikeus onkin lienee valita näistä muistoista vain yksi. Parhaimmat muistot taitavat olla juniorisalibandyvuosilta, kun teimme vuosittain matkan Uppsalan salibandyturnaukseen aina kuluvan vuoden joulukuussa. Näillä reissuilla on ollut hauskaa niin kentillä kuin niiden ulkopuolella! Voisin toki eritellä tähän muutamankin hauskan muiston kyseisiltä reissuilta, mutta kunnioituksesta kanssapelaajiani (ja ennen kaikkea itseäni) kohtaan taidan jättää kertomatta..
  
Kesäistä lomailua Suomessa


Seuraavalle bloggaajalle heittäisin tällaisen kysymyksen: Jos olisit supersankari, niin mikä supersankari olisit?

Soon moro!

Essi L

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti