maanantai 8. syyskuuta 2014

Opiskelut toisella paikkakunnalla

Hellou! Mää olen Essi ja oon yeesin  toiminnassa ollut noin puolisen vuotta. Mää asun Oulussa, mutta viikot vietän Torniossa, koska opiskelen täällä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Elämässä se vaatii tiettyjä järjestelyitä, mutta elämän saa rullaamaan kahdellakin paikkakunnalla tosi hyvin. Varsinkin, kun on hyvät kaverit ja tukea antava perhe.

Ysiluokan alussa minulle niinkuin muillekkin, oli vielä hyvin hämärää mihin haen kouluun, eikä Oulun alueelta tuntunut löytyvän minulle sitä sopivaa juttua. Illat istuin omalla nuorisotilallani jossa nuoriso-ohjaajan kans tuli puhetta hänen ammatistaan ja koulutuksistaan. Siitä sain itsellekkin kipinän tälle alalle ja kiinnostuksissani tutkin mahdolliset opiskelupaikat. Ja parin kaverin kautta sain tietoa tästä koulusta ja yhteishaussa ykkösvalintani oli tämä. Ensin jännitys  saako kutsun pääsykokeisiin ja sen jälkeen siitä saako koulu paikan. Ja paikka tuli, niinpä 2012 syksyllä oli lähtö aivan uusiin maisemiin yksin.

                                              

Niinpä elokuussa kun muut jäivät omalle paikkakunnalle opiskelemaan, meikä lähti Tornioon katselemaan aivan uusia maisemia ja ihan uusia ihmisiä. Asuntola elämä ja yksin pärjääminen huhuh. Ekat viikot meni vähän hommaa katsellessa ja ihmisiin tutustuessa, mutta nopeaa sitä pääsi talon tavoille ja siitä se sitten  alkoi.


Alan opiskeleminen mikä oli haaveena jo puolivuotta, opiskelu johon vihdoin into riitti ja kokoajan vahvistui tunne siitä että on täysin oikealla alalla.  Hullut heittäytymiset eivät todellakaan tapahtuneet yksin, sillä luokka täynä samanlaisia ihmisiä ja hävetä ei mitään tarvinnut. Ja opiskelut olivat vihdoin niin hyvällä pohjalla ja niin jatkui muinakin vuosina. Kahden vuoden aikana on kerennyt tutustua moniin tosi mahtaviin ihmisiin ja heistä on saanut tukea ongelmiin ja huoliin. Toinen toistaan auttaen pärjäämme itseksemme ja luomme läheisempiä välejä toisiimme. Välillä miettii miten voi tutustua näin mahtaviin ihmisiin ja samankaltaisiin kuin itse on.Mutta nyt on uskomaton kuvitella, siitä on jo reilu kaksi vuotta kun saavuin tänne ja kaikki oli niin uutta. Nyt pitäsi olla jo niin koulun käynyt, että keväällä valmistuu ammattiin. Ensi vuonna en palaakkaan enää asumaan näiden mahtavien ihmisten luokse, vaan jokainen menemme taas omia polkujamme elämässämme eteenpäin. Mihin se aika katoaa? No nyt on nautittava viimeisestä vuodesta ja otettava kaikki oppi irti. Ja toivottava,että täällä sidotut kaverisuhteet kantavat kauas tulevaisuuteen. Näissä kuvioissani olen tällähetkellä viettänyt elämäni parhaimmat hetket ja saanut suurimmat opit elämään ja se kaikki toivottavasti jatkuu vielä tämän lukuvuoden loppuun asti.Saamani haasteen kysymys kuului näin: "Jos muuttaisit ulkomaille, niin minne muuttaisit?"
En oo kauheena miettinyt ulkomaille muuttoa kun tykkään asua täällä Suomessa, mutta jos lähtisin ulkomaille niin Espanja mua varmaan kutsuisi :)

Haastettani seuraavalle siis kuuluu näin:
Mitä kautta sinä olet löytänyt sinulle läheiset kaverit?

Pahoitteluni vähän viivästyneestä päivityksestä, mutta tässä tämä nyt on! :)

-Essi K

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti