torstai 8. toukokuuta 2014

Leuka pystyyn!

Tänään on helppo heittäytyä melankoliseksi ikkunasta ulos katsoessa, mutta kolmannen kahvikupillisen jälkeen päätin ettei niin tapahdu. On taas se aika vuodesta, kun kesäloman tarve ja stressi tulevaisuudesta kasvavat. Jo tutuksi tulleeseen tapaani puhun tänään siitä kun on täysin hukassa tulevaisuuden suunnitelmiensa kanssa. 

Haave Turun yliopistoon hakemisesta ja pääsemisestä ovat jääneet taka-alalle tajutessani, ettei akateeminen opiskelu tai ammatti sytytä minussa juurikaan intohimoa. Tilalle on tullut monia eri vaihtoehtoja joihin paneudun kun ne ovat ajankohtaisia. Mutta tällä hetkellä eniten pelottaa tyytyminen. Tyytyminen nykyiseen työhöni ja turvallisuuden tunteeseen luottaminen saattavat estää minua jahtaamasta todellisia unelmiani. Totuushan on se, ettei mitään kiirettä oikeasti ole, mutta kun kolmas välivuosi Valintatalossa häämöttää niin ajatus siitä "omasta jutusta" olisi ihana.

Mutta kuten jo lupasin, yritän olla heittäytymättä stressin ja ahdistuksen pauloihin! Sen sijaan koitan kääntää tämän itselleni hyödylliseksi asiaksi. Pyrin pitämään nykyisen työni vain työnä, eikä koko elämänä. Jos avaan silmäni nyt kunnolla, näen niin paljon ihania ihmisiä ympärilläni, että valittaminen alkaa hävettää. Ja pitää myös olla kiitollinen siitä, että on työpaikka! Mitä yritän sanoa, on se, että hukassa on välillä ihan hyvä olla. Mielummin kuulostelen vielä ja yritän miettiä sitä omaa juttua, kuin pyrkiä kouluun vaan opiskelun takia, vaikka ala ei pahemmin kiinnosta.

Olen ylpeä kuitenkin siitä, miten paljon olen henkisesti kypsynyt ja itsenäistynyt näinä välivuosina, joten kaikki ei todellakaan ole hukkaan heitettyä aikaa. Pitäisi vain oppia olla ottamatta itseään ja elämää liian vakavasti. Näin sen auringon saa paistamaan näin sateisenakin päivänä!

Viime viikon kirjoittaja kysyi hauskan kysymyksen, jota piti kunnolla miettiä. Voimaeläimeni olisi varmaankin koira! Minulle koira symboloi lojaalisuutta, luottamusta, ystävyyttä ja kumppanuutta. Kaikki ovat asioita, joita itse arvostan elämässä.

Seuraavan viikon kirjoittajalta haluan kysyä mikä sinua helpottaa hetkenä jolloin mikään ei tunnu sujuvan?

Hyvää loppuviikkoa ja kesän odotusta kaikille!


Laura

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti