lauantai 5. huhtikuuta 2014

Muutosten aikaa

Kevät ja kesä on aikaa, jolloin varsinkin monien nuorten elämässä tapahtuu suuria muutoksia. Monilla päättyy opiskelut, monet saavat jatko-opiskelupaikan ja monet muuttavat pois kotoa. Jotkut meistä siirtyvät työelämään, muuttavat uudelle paikkakunnalle tai solmivat parisuhteen. Elämässä yksi vaihe päättyy ja siirrytään uuteen.

Lienee sanomattakin selvää, että erilaiset äkillisten tapahtumien aiheuttamat muutokset elämässä, kuten kuolemantapaukset ja onnettomuudet ovat usein raskaita ja vaativia, mutta myös normaalit elämään kuuluvat muutokset voivat joskus ottaa koville.


Olen itse ehtinyt kokea nuoruudessani monenlaisia muutoksia. Olen muuttanut lukion jälkeen pois kotoa ja lähtenyt armeijaan, solminut parisuhteen, eronnut, solminut uuden parisuhteen, muuttanut monta kertaa vieraalle paikkakunnalle, vaihtanut työpaikkaa, saanut jatko-opiskelupaikan ja paljon muuta. Ja nämä kaikki asiat ovat tapahtuneet  vain muutamaan viime vuoden aikana.


Uskon, että jokainen meistä kaipaa elämäänsä jonkinlaista pysyvyyttä. Tämän vuoksi muutokset voivat olla joskus stressaavia ja on aivan normaalia, jos muutokset saattavat ahdistaa tai huolettaa. Elämä olisi kuitenkin todella tylsää, jos kaikki asiat olisivat aina samalla tavalla ja mikään ei muuttuisi!


Turhaa ei kannata huolehtia tai panikoida, sillä uusiin asioihin sopeutuu yleensä nopeasti ja muutokset tuovat elämään yleensä paljon hyviä asioita tullessaan!


Edellisen kirjoittajan antama tehtävä oli listan tekeminen asioista, jotka vaikuttavat onnellisuuteeni.Omaan onnellisuuteeni vaikuttavat muun muassa:

  • läheiset ihmiset
  • terveys (terveenä vaan yksinkertaisesti jaksaa paremmin)
  • riittävä uni (pirteänä hankalammatkin asiat tuntuvat helpommilta)
  • aktiviteetit  (kun on sopivasti tekemistä niin pysyy paremmalla mielellä)

Kysymys seuraavalle kirjoittajalle: mitä odotat tulevalta kesältä?

Teemu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti