torstai 20. maaliskuuta 2014

Hyvää kansainvälistä onnellisuuden päivää!

"Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous on julistanut 20. maaliskuuta onnellisuuden päiväksi. Päivän tarkoituksena on keskittää huomio onnellisuuden ja hyvinvoinnin tärkeyteen. Onnellisuus on universaali tunne. Jokainen meistä haluaa olla onnellinen. Se on tunne johon pyritään päämäärätietoisesti elämässä. Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksessa todetaan jokaisella ihmisellä olevan luovuttamaton oikeus elämään, vapauteen ja onnen tavoitteluun. Onnellisuuden on todettu tieteellisesti auttavan ihmistä monilla elämän saroilla, ja sen on muun muassa buddhismin opetuksien kantava voima. " Seuraavassa linkissä (josta edellä ollut teksti on lainattu), on listattu 30 asiaa joista voi olla onnellinen. 


Tänään minut sai onnelliseksi muunmuassa:
  • Uni
  • Aamukahvi
  • Työharjoittelupaikkani oppilaat ja heidän kanssaan toimiminen
  • Läheiset ja rakkaat ihmiset ympärilläni
  • Kissat
  • Värit
  • Pian valmistuva ruoka ja illalla riisipuuro (kera kanelin ja sokerin <3 )
  • Kirja
Jos listaisi joka päivä asioita joista tulit onnelliseksi, olisivatko ne silloin niin itsestäänselviä? Ehkä pitäisikin ottaa itselle tavoitteeksi listata jokaisen päivän päätteeksi asioita joista tuli onnelliseksi...? :)
Olen ollut kuusi viikkoa työssäoppimisjaksolla ala-asteella. Kyseessä on viimeinen harjoittelujaksoni ennen valmistumista toukokuussa. Työssäoppimisjaksooni on kuulunut monenlaisia työtehtäviä ja on tässä neljä näyttöäkin toteutettu. Tänään oli viimeinen näyttö, jossa juteltiin 3.luokkalaisten kanssa (koulu)kiusaamisesta. He osasivat hyvin miettiä mitä kaikkea kiusaaminen on ja miltä se tuntuu. Itselläni on valitettavasti tästä omakohtaista kokemusta, kiusaamisen kohteena olemisesta. Se on ikävä asia, josta ei luultavasti koskaan päästä irti, varsinkaan kouluissa. Kiusaaminen jättää usein näkymättömiä arpia, joita ei ehkä koskaan saa haalenemaan. 
Jotta viimeinen tunti koululaisille ei olisi ollut liian rankka, teimme jokaiselle hyvän mielen laput. Siihen jokainen kirjoitti jonkun hyvän asian luokkakavereistaan. Minäkin olin mukana tässä harjoituksessa ja sain oman hyvän mielen lappuni. Ja myönnettävä on, tästä tuli ainakin minulle hyvä mieli. Vaikka siinä on monta kertaa toistettu ehkä samaa asiaa, on lapsen käsiala niin suloista että pelkästään sen lukeminen laittaa hymyn huulille. :)


Ja vastatakseni viime viikkoisen kirjoittajan kysymykseen lempi vuodenaikani on syksy. Tykkään silloin vallitsevasta väriloistosta ja jo pienistä kirpakoista pakkasaamuista. Vaikka syksyllä on usein märkää ja vettä sataa, tykkään hämärtyvistä illoista, jolloin voi istua teekupin kanssa viltin alla kynttilöiden valossa kuunnellen sateen ropinaa.
Seuraavalle kirjoittajalle heitän seuraavanlaisen tehtävän: Tee pienimuotoinen lista asioista jotka vaikuttavat sinun onnellisuuteen. Vaikka lunta onkin taas maassa, niin nautitaan tästäkin päivästä täysillä! :)Ei kommentteja :

Lähetä kommentti