torstai 12. joulukuuta 2013

Teemu esittäytyy

Hei kaikille!

Täällä kirjoittelee 22-vuotias poliisiopiskelija Tampereelta. Olen tullut mukaan Yeesin toimintaan viime kevättalvella. Ajatus vapaaehtoistoimintaan lähtemisestä oli ollut pitkään mielessä, mutta sopivaa tilaisuutta ei ollut aiemmin sattunut kohdalle. Yeesi on tarjonnut monenlaista tekemistä vapaaehtoistoiminnan parissa, mikä on mahdollistanut toiminnassa mukana pysymisen myös kevään jälkeen, jolloin muutin opiskelupaikan perässä Tampereelle.
Yeesin sanoma mielen hyvinvoinnista osana kokonaisvaltaista terveyttä on mielestäni asia, joka jokaisen meistä tulisi ottaa huomioon. Se, miten itse pyrin huolehtimaan oman mieleni hyvinvoinnista, on hyvin yksinkertaista; pyrin harrastamaan liikuntaa, syömään hyvin, viettämään aikaa kavereiden ja läheisten kanssa ja tekemään sellaisia asioita, jotka tuntuvat itsestäni mukavilta ja kiinnostavilta. 

Mielen hyvinvoinnin lisäksi olen kiinnostunut siitä, miten ihmisen mieli toimii erilaisissa kriiseissä, stressaavissa tilanteissa ja silloin kun mielenterveys järkkyy. 

Tarkoituksenani on tulevissa blogikirjoituksissani ottaa esille asioita, jotka liittyvät mielen hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyviin haasteisiin.

Edellisen viikon bloggaajan kysymys minulle oli, "kuka on suurin idolisi?". Haastavan kysymyksestä tekee se, että arvostan ja ihailen todella monia ihmisiä. Ihailen esimerkiksi useiden artistien ja urheilijoiden lahjakkuutta ja työmoraalia ja arvostan suunnattomasti monia tavallisia tallaajia, jotka osaavat ottaa muut ihmiset huomioon jokapäiväisessä elämässään. Jos on kuitenkin nostettava yksi minuun vaikutuksen tehnyt henkilö esiin, niin vastaukseni on freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo. Pekka loukkaantui vakavasti vuonna 2010 lasketteluonnettomuudessa ja onnettomuuden jälkeen hän vaipui koomaan. Hän heräsi sairaalassa 17 päivän päästä neliraajahalvaantuneena hengityskoneessa. Lääkärien antamat ennusteet toipumisesta olivat synkät. Kolmen vuoden kuntoutuksen jälkeen Pekka opettelee uudelleen juoksemaan ja kertoo tavoitteekseen juosta maratonin seuraavan seitsemän vuoden aikana. Periksiantamaton asenne ja selviytymistarina inspiroi ja auttaa suhteuttamaan omia murheita oikeisiin mittasuhteisiin. "Haluun antaa kaikkien tietää, et ihan mitä tahansa on meneillään, niin sieltä voi nousta ja fight back", sanoo Pekka.

Kysymys seuraavalle bloggaajalle: jos saisit muuttaa yhden asian maailmassa, niin mikä se olisi ja miksi?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti